Ден на отворините врати в Районен съд-Чепеларе по повод Деня на конституцията и юриста

Ден на отворините врати в Районен съд-Чепеларе  по повод  Деня на конституцията и юриста

На 16 април 2018 г.– Ден на конституцията и юриста Районен съд гр.Чепеларе провежда „Ден на отворените врати“. Каним гражданите на община Чепеларе да се запознаят с работата на съдиите и съдебните служители, да поставят въпросите във връзка с дейността на институцията, които ги вълнуват.

От 14,00 ч. в рамките на образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие“, учениците от Х клас в Професионална гимназия по селско и горско стопанство и туризъм „Н.Й.Вапцаров“ гр.Чепеларе ще направят възстановка по дело разглеждано в РС Чепеларе през 2017 г., по което на гражданин на общината е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 326, ал.1 от НК- предадено по телефон № 112 невярно повикване относно противозаконно отнемане на личния му автомобил. Учениците ще влезнат в ролите на подсъдимия, неговия защитник, съдията, прокурора, свидетелите, ще облекат тогите на съдия, прокурор и адвокат. Тъй като това е последната среща на магистратите от съда с учениците от професионалната гимназия за учебната 2017/2018 г., ще бъдат раздадени грамоти по повод участието им в образователната програма.

Предвижда се служители от звено „Съдебна охрана“ да запознаят присъстващите с помощните средства, с които работят (белезници и др.). Ще бъде направена прожекция на кратък филм за електронното правосъдие и обобщение на наученото за съдебната власт през годината.

Вирни се горе