Делегация от община Неделино посети Караджабей, Турция

Делегация от община Неделино посети Караджабей, Турция

По покана на община Караджабей, Р.Турция, кметът на община Неделино, г-н Боян Кехайов и водената от него делегация от общински съветници, бизнесмени и служители в Общината посетиха побратимената община.

Делегацията бе посрещната с изключително гостоприемство и уважение. На срещата присъстваха кметът Али Йозкан и целият му екип управляващ важни икономически, обществени и земеделски сектори. Кметът на Караджабей изрази съжаление и още веднъж поднесе извинение, че през месец септември не успя да посети Петнадесетия национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен поради важни служебни ангажименти и създалата се политическа обстановка в страната. Също така той изрази своето удовлетворение от срещата и заяви, че в най-скоро време ще посети община Неделино.

Кметът Боян Кехайов и екипът му проведе срещаи с Председателя и членове на Търговско-промишлената камара в Караджабей. По време на срещата бе представена презентация на икономическото състояние, иновациите и перспективите за развитие. Бяха обсъдени възможности и начини за инвестиране на турски капитали в България и Неделино. От страна на бизнеса бе проявен интерес към възможност за сътрудничество и същите изразиха готовност и желание да посетят в най-скоро време общината.

Кметът на Неделино бе приет и от областния управител на побратимения град. Срещата с него премина изключително ползотворно, обсъждайки важни управленски структурни механизми.

В град Люлебургаз общинската делегация от Неделино се срещна с председателя и управителния съвет на търговско-промишлената палата. Срещата бе инициирана от тяхна страна, където присъстваха и представители на бизнеса, сдружения, различни браншови организации и производители. Интересът към община Неделино бе голям и добронамерен. Поставиха се важни въпроси, обсъждаха се възможности за инвестиране и бе изразено желание в най-скоро време да посетят Неделино, с цел проучване на региона и подпомагане с бизнес проекти.

Вирни се горе