Дирекция “Бюро по труда”- Смолян набира заявления по ОП „Развитие на човешките ресурси”

 Дирекция “Бюро по труда”- Смолян набира заявления по ОП „Развитие на човешките ресурси”

Дирекция “Бюро по труда”- Смолян набира заявления по следните схеми на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”: „ОТНОВО НА РАБОТА”

Целта на тази операция е да се предостави обучение и да се създаде заетост за безработни лица, регистрирани в ДБТ за предоставяне на качествена грижа за деца от 1 до 3–годишна възраст, на които и двамата родители са наети по трудово или служебно правоотношение, или са самонаети. Заявления за участие се подават лично от давамата родители и безработни лица, кандидати за детегледачи.

„АДАПТИВНОСТ”

Целта на операцията е да се ограничат масовите съкращения и напускането на работници и служители, които по икономически причини не могат да заработят пълна заплата. Право на участие имат лица, които са преминали на непълно работно време, като за целта работодателят подава декларация с необходимите документи в Дирекция “Бюро по труда” по месторабота на лицата. Лицата се включват в обучение за придобиване или повишаване на професионалната им квалификация. По време на обучението на лицата се изплаща стипендия в размер до 176 лв. на месец.

Кандидатите могат да се обръщат за по- подробна информация към специалистите от фронт офиса на Дирекция “Бюро по труда”- Смолян. Образци на заявленията могат да се изтеглят от интернет страницата на Агенция по заетостта.

Вирни се горе