Д-р Андрей Кехайов стана почетен гражданин на Неделино

Д-р Андрей Кехайов стана почетен гражданин на Неделино

Това отличие приемам като морален акт за действията, които през последните години извършваме съвместно с ръководството на общината, каза за Smolyannews.com д-р Андрей Кехайов, председател на сдружение „Български лекар“ и президент на ЮЕМФ, на който му бе присъдено званието „Почетен гражданин” на Неделино.

С решение № 306, прието на тържествено заседание на Общинския съвет на Неделино от 2 септември по повод Празника на града и 15-то издание на международния фестивал на двугласното пеене за изключителни заслуги към общината и изграждане на местния облик, както и много дарения общинските съветници удостоиха с почетното отличие д-р Андрей Кехайов.

“Оценяваме заслугите на д-р Кехайов за развитието на Неделино и се гордеем с неговите постижения. Той не е забравил родния си край, подпомага финансово редица наши инициативи. Последното дарение, което д-р Кехайов направи е специализирано ортопедично легло и инвалидна количка на стойност над 7 000 швейцарски франка бе за нуждите на Центъра за настаняване от семеен тип”, съобщи за Smolyannews.com кметът на община Неделино Боян Кехайов.

"За мен това по-скоро е задължение. С всичките сили и възможности, които имам, ще подпомагам и занапред инициативите на града. Градове като Неделино и Родопите като цяло, трябва да имат реална подкрепа на всички политически сили и на държавата, за да се запази населението в тях и да съхрани поминъка си. Повече от всякога има нужда от обединяване на усилията на политици, общественици, бизнеса и всички хора”, посочи д-р Андрей Кехайов.

Вирни се горе