Дни на четенето в Златоград

Дни на четенето в Златоград

С участия на ученици от различни възрасти протече Националната седмица на четенето в златоградската библиотека. Тя беше открита с рецитал по стихове на Христо Ботев , подготвен от ученици от 8-те класове на СУ ”Антим I”,заедно с техните преподаватели Д. Алемкова и Н.Вунцова.

Участници в дните посветени на четенето бяха и децата от ДГ „Снежанка” , които слушаха приказки и стихотворения ,прочетени от библиотекарите, пяха песни , рецитираха стихотворения.

Вълнуваща и емоционална среща по повод Националната седмица на четенето се проведе в библиотеката на ОНЧ”Просвета-1908” гр. Златоград. с ученици от ОУ”Васил Левски”. Четвъртокласниците и техните учители Р.Пелтекова и М.Калайджиева се запознаха с творчеството на писатели от Златоград – Станислав Сивриев, Вили Чаушев, Величко Пачилов, Михаил Илийков, Величко Караджов,Антон Кюртев, Румен Ушев, Ефим Ушев и други. Учениците проведоха среща –разговор с редактора на „Златоградски вестник” и авторът на произведения включващи поезия, краеведски изследвания, фолклорни сборници.

Ефим Ушев разказа за творческия си път, представи своите книги, и прочете любими стихотворения . Четвъртокласниците зададоха интересни въпроси на които авторът отговори. Той показа на децата за първи път и корицата на най-новата си книга „Златоградски страници „ – част IV , която предстои да излезе скоро.Те отправиха послание към автора „Пожелаваме Ви да се подписвате под истината и да зачерквате лъжата” .

С книги от библиотеката , учениците подредиха , красива елха и отправиха своите коледни и новогодишни пожелания към екипа на читалището с красиво изработени от тях картички, съобщи Зорка Хаджиева главен библиотекар.

Вирни се горе