Чепеларе ще получи почти 150 000 лева за изграждане на път до фирмата за производство на ски

Чепеларе ще получи почти 150 000 лева за изграждане на път до фирмата за производство на ски

Правителството одобри два договора за изграждането на общинска пътна инфраструктура – с община Чепеларе и с община Ловеч. Договорът с община Чепеларе е за финансиране изграждането на довеждаща пътна инфраструктура до имота, където фирмата „Амер Спортс България” ЕООД изпълнява инвестиционен проект „Разширение и модернизация на фабрика за ски, гр. Чепеларе”. Предвижда се на община Чепеларе да се предоставят 149 754 лв. от бюджета на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма за 2011 г. чрез Българската агенция за инвестиции, съобщиха от правителствената пресслужба.

Проектът на „Амер Спортс България” ЕООД е сертифициран като инвестиция клас А. Той е на стойност 7,8 млн. лв. и ще се реализира на три етапа за три години. Компанията предвижда разширяване на съществуващото предприятие и увеличаване капацитета на производството му на ски до около 1 млн. чифта годишно. Планира се да бъде изградено ново производствено хале с площ около 3100 кв. м, разширение на съществуващ склад и административно-битови помещения с всички необходими инсталации, купуване на машини, оборудване и съоръжения за производството на новите продукти.

От началото на годината до момента инвестициите по проекта са в размер на 7,7 млн. лв. С реализацията на проекта ще бъдат създадени нови 100 работни места, които ще се прибавят към работещите в момента във фабриката над 550 души.

„Амер Спортс България” ЕООД е регистрирано в България през 2008 г., когато купува активите за производство на ски и сноубордове на „Пампорово Ски” АД. Основният предмет на дейност на дружеството е производство на ски и зимни артикули. Годишното производство на двете фабрики в групата (Алтенмаркт, Австрия, и Чепеларе, България) представлява над 25% от световния пазар на ски, обясниха още от пресцентъра на МС.

„Амер Спортс България" ЕООД продава своята продукция директно на фирмите Атомик-Австрия, и Саломон-Франция, като основните пазари са ЕС, САЩ, Япония. Приходите от продажби на българското дружество за 2010 г. са близо 60 млн. лв. През периода 2008-2010 г. са инвестирани над 6 млн. лв. в разширение и модернизация, оборудване и подобряване на вътрешнозаводската инфраструктура.

Вирни се горе