Чепеларе посрещна световния шампион Радослав Янков /снимки/

Чепеларе посрещна световния шампион Радослав Янков /снимки/

Радослав Янков беше посрещнат тържествено и емоционално на площада в Чепеларе от своите съграждани. “Горд съм, че съм чепеларец, тази купа е и за вас”, обърна се шампионът към жителите на родния си град. Формулата на успеха е упоритост и амбиции, коментира пред журналисти Радо Янков.

26-годишният сноубордист премина през шпалир от около 300 души и стигна до сцената заедно с първия си треньор Васил Милчев и кмета Славка Чакърова. Радо Янков бе поздравен от областния управител Недялко Славов, Пепа Мицева – генерален секретар на БФСки и получи поздравителни адреси от Министерството на младежта и спорта, Министерството на туризма и Българския Олимпийски Комитет.

„Чепеларе е фактор в зимните спортове в световен мащаб. Високтие постижения са доказателство за много труд, воля за победа и целеустременост", каза кметът на Общината Славка Чакърова и пожела на Янков борбеният му дух и спортен хъс винаги да го съпътстват.

Родопчани се радват заедно с Чепеларе за това уникално постижение, каза в приветствието си към именития сноубордист Недялко Славов, областен управител на Смолян. Според него със спортните постижения Чепеларе е не само “Зеленото сърце на Родопите” /както се представя като туристическа дестинация/, а вече може да се нарече и люлка за шампиони в белите спортове.

Носителят на шампионската купа заслужено беше обявен за почетен гражданин на Чепеларе. Той ще получи общинска земя и парична награда, а на първия му треньор Васил Милчев бе връчен почетен знак на общината.

След като беше поздравен от официалните гости, Радо поведе хорото на площада и развя българския трибагреник.

На края на празненството, приятели и съотборници изненадаха сноубордиста, като прожектираха на екран стари снимки, с които му припомниха пътя, който е извървял за да стигне до тук.

Вирни се горе