Правят Радослав Янков почетен гражданин на Чепеларе

Правят Радослав Янков почетен гражданин на Чепеларе

Чепеларе посреща шампиона Радо Янков

Радослав Янков спечели големия кристален глобус в паралелните дисциплини по сноуборд. Янков е първият българин, който печели Световна купа в зимните спортове. През сезона чепеларското момче постигна 2 победи, едно второ място, както и много други предни класирания, събра 4050 точки и спечели световната купа.

Кметът на Чепеларе Славка Чакърова и председателят на общинския съвет Росица Черпокова внесоха предложение за обявяване на шампиона Радослав Янков за почетен гражданин на Чепеларе, съобщи пресслужбата на Общината. Общинският съвет в Чепеларе ще заседава извънредно на тържествена сесия на 8 март, за да гласува предложението. Чепеларе се гордее са Радо Янков, той доказа за пореден път силата и непобедимия дух на родопчани, заяви кметът Славка Чакърова. Съграждани, приятели и близки на Радо от Чепеларе ще го посрещнат тази вечер на летището с гайди и родопска пита. Спечелването на Световната купа по сноуборд е не само поредно признание за спортните традиции в Чепеларе, а успех и невероятно постижение за България в зимните спортове, коментира Славка Чакърова. Според нея триумфалният резултат на Радо е показал още веднъж колко са силни, борбени и упорити родопчани.

В родния град на Радослав Янков днес празнуват спечеления от него голям кристален глобус в паралелните дисциплини по сноуборд. Триумфът на сноубордиста е нова спортна победа за Чепеларе след олимпийската титла на Екатерина Дафовска от Нагано. Общинската администрация организира днес автобуси, с които да тръгнат посрещачите на Радо към София. С празнична програма шампионът ще бъде посрещнат утре в Чепеларе, предаде БТА.

Община Чепеларе кани всички на 08 март 2016 г. от 17:00 ч. на пл. „Олимпийски” тържествено да посрещнем шампиона, да му отдадем засужена почит и да му благодарим за гордостта, която ни донесе!

Вирни се горе