Чепеларе отбеляза 24 май с традиционното факелно шествие и дефиле на ученици, учители и бивши випускници

 Чепеларе отбеляза 24 май с традиционното факелно шествие и дефиле на ученици, учители и бивши випускници

Години наред 24 май – празникът на българската писменост и просвета в Чепеларе се отбелязва много тържествено, с културни и спортни събития през целия месец, а кулминацията на празненствата е на връх 24 май. Една от най-вълнуващите и емоционални традиции, запазена и до днес в Чепеларе е факелното шествие на учениците от СОУ „Васил Дечев”. Светлината в очите и фенерчета на децата ни кара да вярваме, че има надежда за тяхното по-добро бъдеще, че те ще продължават да съхраняват българския дух и да се гордеят, че са българи.

По-късно вечерта младите таланти – финалисти в шоуто X Factor Пламен и Иво зарадваха хората с изпълненията си.

И тази година не мина без тържествено шествие на учители, ученици и бивши випускници от всички училища в Чепеларе. След това на площада се извиха кръшни хора с Виевската фолк група.

Кметът Славка Чакърова изпрати абитуриентите като им пожела мъдрост, решителност и сили да посрещат предизвикателствата на живота. „Желая Ви да продължите образованието си в добри университети у нас и по света, да се реализирате успешно в сферата, която желаете и да не забравяте, че тук е Вашият дом и че Вашият роден град има нужда от младостта Ви, силата Ви и знанията Ви. Нека Вашето поколение сбъдне нашите мечти за по-добър живот в нашия град. Изживейте един незабравим празник, защото Ви се полага. От тук нататък Вашите отговорности и трудности ще бъдат много повече. Затова бъдете смели, бъдете твърди и следвайте целите си. Животът е пред Вас и Ви очаква да го изживеете по най-добрия начин!”, с тези думи се обърна към абитуриентите г-жа Чакърова.

Вирни се горе