Чепеларе отбеляза 19 г. от златния медал на Дафовска със Зимен олимпийски ден

Чепеларе отбеляза 19 г. от златния медал на Дафовска със Зимен олимпийски ден

На 09.02.2017г. се навършват 19 години от спечелването на все още единствения за България златен Олимпийски медал от зимни спортове, извоюван от чепеларката – Екатерина Дафовска.

Неслучайно всяка година на тази дата се провежда Зимен олимпийски ден, посветен именно да даровитата родопчанка. И тази година денят се отбеляза подобаващо на няколко места. На връх „Мечи чал“ денят бе открит от кмета на Община Чепеларе – Славка Чакърова, която даде старт на състезанията.

Учениците от всички училища на територията на Община Чепеларе – ПГСГСТ – „Никола Вапцаров“; СУ – „Васил Дечев“; Спортно училище „Олимпийски надежди“; ОУ – „Бачо Киро“ – Забърдо; ОУ – „Цар Симеон I“ – с. Павелско, бяха основните действащи лица в мероприятията на празника.

Участниците премериха сили в няколко дисциплини, сред които – моделиране на снежни фигури, слалом и сноуборд, а също така, теглене на въже и скачане с чували. За най-добрите имаше награди.

В моделирането на снежни фигури взеха учатие и гостите на град Чепеларе, семейства Недялкови, Кацарови, Кондеви и Ангелови. Името, което поучиха завършените фигури, бе „Снежната гасеница“. Децата от първи и втори клас се включиха в множество състезателни игри в училищния двора на СУ „Васил Дечев“ – Чепеларе, а на малко по-големите ученици от трети и четвърти клас, бе отреден терен за забавления на поляните в местност „Дьортевото“.

След приключването на всички видове състезания, участниците получиха награди и грамоти, връчени им от зам.-кмета на Община Чепеларе – г-н Георги Костадинов. Забавления и емоции не липсваха и в трите бази на детската градина – Чепеларе, където в игрите се включиха най-малките участници в празничния ден. За своето усърдие, малчуганите също получиха подаръци.

Вирни се горе