Чепеларе и Куманово /Македония/ обсъдиха възможностите за партньорство между двете общини

Чепеларе и Куманово /Македония/ обсъдиха възможностите за партньорство между двете общини

По покана на Максим Димитриевски – Кмет на Община Куманово, Република Македония кметът на община Чепеларе Славка Чакърова, заедно Наталия Каварджиева – Зам.-кмет на Общината и Катя Стайкова – Секретар присъстваха на честванията по повод 74-годишнината от Освобождението на града от фашистката окупация. На тази дата се чества и годишнината от създаването на града – 499 години.

“На 10.11.2018 година на специална церемония заедно с кметовете на общините Бижелина, Нови Сад, Баня Лука, Чорл и Кампина бяхме топло посрещнати от кмета Димитриевски. Всички получихме почетни плакети във връзка с празника. За мен беше чест да връча на градоначалника на Куманово почетен плакет на Община Чепеларе с пожелание за добро бъдещо сътрудничество. По време на церемонията, кметът Максим Димитриевски и председателят на Общинския съвет на Нови Сад – Здравко Желишич подписаха договор за намерение за побратимяване между град Нови Сад и Община Куманово. Присъстваха и посланиците в Република Македония на Република Сърбия, Република Румъния и Босна и Херцеговина”, съобщи кметът на Чепеларе.

"На следващия ден- Денят на освобождението на град Куманово, почетохме паметта на загиналите в народоосвободителни войни от 1941-1945 година, като поднесохме цветя пред Паметника-костница в града. Цветя бяха поднесени и от Министърът на вътрешните работи – Оливер Спасовски, всички гостуващи делегации, политически партии, обществени институции и предприятия, граждански асоциации, както и представители на неправителствения сектор.

По време на посещението ни се срещнахме с Председателя на Общински съвет при Община Куманово – Атина Мургашанска и Секретаря на Община Куманово – Десанка Стошевска, общински съветници, експерти от администрацията, работещи по реализиране на европейски проекти по предприсъединителните фондове. На срещите обсъдихме възможностите за партньорство между двете общини в сферата на туризма и спорта. Въпреки скорошното ни запознанство през май месец тази година, съм убедена, че с върната визита, поставих добри основи за съвместна работа с Община Куманово и ще се радвам следващата ни среща да е по повод осъществяване на общи проекти, а защо не и да се наредим до побратимените градове на Община Куманово", съобщи кметът на родопската община.

Вирни се горе