Чепеларе е домакин на Осмата национална конференция по медицински и здравен туризъм

Чепеларе е домакин на Осмата национална конференция по медицински и здравен туризъм

Осмата национална конференция по медицински и здравен туризъм се провежда в Чепеларе, съобщи общинската администрация.

Форумът се провежда съвместно с Регионална фармацевтична колегия- Столична и Медицински университет-София. Основната тема на дискусията е “Правни системи и правила за обработка на личните данни съгласно GDPR”. Участват кметове, представители на общини, експерти от Министерството на туризма, Комисията за защита на личните данни, БЛС, Фармацевтичната колегия и др. Кметът на Чепеларе Славка Чакърова е приветствала участниците в конференцията и ги запозна с потенциала на Чепеларе за развитие на целогодишен туризъм. Общината е предпочитана дестинация не само през ски сезона, но и през лятото заради чистия въздух, възможността за развитие на планински и вело туризъм, е посочила Славка Чакърова. “Тук имаме най-голямата ски зона – Пампорово – Мечи чал, единствения на Балканския полуостров – Музей на родопския карст както и Музей на ските и ски спорта”, отбеляза Чакърова.

Чепеларе има вековни традиции в областта на климатолечението и здравния туризъм, заяви заместник-кметът Пантелей Мемцов. Той припомня, че още през 1911 г. в града е създаден Туберкулозен санаториум, а по време на Втората световна война тук са идвали на рехабилитация и възстановяване германски военни летци.

На конференцията присъстват Весела Цолова, директор на програмата “България ви очаква”, Венелин Червенкова от Министерството на туризма, Цветан Иванчовски от Комисия за защита на личните данни, заместник-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов, проф. дфн Иванка Янкова, декан на Факултет по библиотекознание и културно наследство.

Вирни се горе