Бойко Борисов в Смолян: Хората векове преди нас са преценили, че там, където има пътища, има бизнес и растеж

Бойко Борисов в Смолян: Хората векове преди нас са преценили, че там, където има пътища, има бизнес и растеж

Хората векове преди нас са преценили, че там, където има пътища, има бизнес и растеж, каза министър-председателят Бойко Борисов при откриването на обходния път на Смолян, който осигурява безопасна връзка с основни пътни артерии и ще облекчи значително движението. Строежът на новия участък започва преди 30 години и е преустановен през 2004 г. поради липсата на средства. Близо 28 млн. лв. са инвестирани в изграждането на пътя и пътните съоръжения, включващи тунел в квартал „Устово“, пет моста над реките Бяла и Черна, три кръгови кръстовища, както и подпорни, укрепителни и облицовъчни стени, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Благодарение на борбата с корупцията и контрабандата имаме близо 4 млрд. лв. повече в бюджета за 2 години и отпуснатите от правителството за Смолян са благодарение на добрата работа и политическата воля в борбата с контрабандата.

„Тепърва ще има битка. Ако мислите, че така ще се дадем на празните им приказки и обещания! От времето на Тодор Живков този път се строи. Защо сега се направи пътят?“, попита премиерът. Той подчерта, че изграждането на отсечката Смолян-Асеновград е започнало без да отговаря на строителните норми. „Вертикални стени и само свлачища, 10 млн. сме дали само да оправим свлачищата. Отидохме да оправим и тунелите на Витиня, защото знаете ли как ги бяха строили – торби от цимент замазани“, отбеляза още той.

Премиерът Борисов подчерта, че в програмата на правителството са заложени още 20 млн. за магистрала Пловдив – Асеновград и изрази убеждение, че следващата есен тя ще бъде пусната в движение.

Министър-председателят отбеляза също, че всичко, обещано на хората в Хитрино, е изпълнено. „Днес в 14 ч. пускаме хората и се връщат със строителни бригади, с почистване – всичко сме подготвили на нашите братя там, да им се направи това, което искат“, заяви Борисов.

За следващата година той си пожела мир.

Вирни се горе