Близо 400 души се включиха в почистването в община Мадан

Близо 400 души се включиха в почистването в община Мадан

Голямото пролетно почистване започна! Близо 400 човека се включиха в кампанията „Да изчистим България за един ден” на територията на Oбщина Мадан. Въоръжени с чували, ръкавици и много настроение, ентусиастите почистиха предварително маркираните точки на Мадан и населените места от общината.

Начело с градоначалника г-н Фахри Молайсенов, в съботния ден, за да придадат по-красив и приветлив вид на града , излязоха служители от администрацията, РУ ”Полиция”, Горубсо- Мадан, децата и персонала от всички училища и още много доброволци от града и населените места на територията на цялата община.

Ентусиастите успяха да съберат около 5 тона отпадъци, които бяха извозени до общинското депо. В масовото почистване и освежаване, смело се включиха и членове от младежката организация на ДПС – Мадан. В ранните сутрешни часове вчера младежите премахнаха натрупаната с годините ръжда върху металните парапети на двата централни моста в градската част, след което усърдно ги боядисваха до късните часове на деня . С техника и логистична помощ, доброволно в инициативата се включи и частна фирма , която здраво укрепи съоръженията, преди да придобият новата си визия. Г-н Молайсенов, който също с четка в ръка остана до късно, редом с доброволците, отправя своите благодарности към всички инициативни жители на Общината, които се включиха в кампанията, като призовава ДА ПАЗИМ МАДАН ЧИСТ И КРАСИВ ВСЕКИ ДЕН, ДА БЪДЕМ ОТГОВОРНИ, А ЧИСТОТАТА Е ОТГОВОРНОСТ НА ВСЕКИ ОТ НАС!

Вирни се горе