Благоустрояват кв.Прогресите

Благоустрояват кв.Прогресите

След направената първа копка на проект BG161РО001/1.4-05/2009/017 – Благоустрояване на уличната мрежа, кварталната среда и подобряване на условията за обществен отдих в гр. Смолян, вече усилено се работи на обект – Благоустрояване и вертикална планировка кв. 70, 73 и 74 в Ж. К. „Прогреси” – първият етап – „Детски площадки; паркоустройство – актуализация и изместване на кабелен електропровод 20 кv”.

Десет работника с технически ръководител Красимир Узунов копаят канал за изместване на 20 кVV кабел в тротоарната площ, за да се осигури безопасна работа на машините на бъдещите детски площадки, а след това безопасност и за децата и живеещите в комплекса. Техническият ръководител сподели, че до края на тази седмица каналът ще е готов, а процедурата по преместването на кабела – извършена. След това започват работа машините,съобщиха от общината.

Според проекта, едната площадка е комбинирана за деца до 3 години и от 3 до 12 години с площ 371 кв.м., а другата за деца до 3 години, с площ 84 кв..м. Те са проектирани съгласно изискванията на чл.9, ал.1 от Наредба №1/12.01.2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на детските площадки. Проектът предвижда още създаване на компактни групи от декоративни дървета – иглолистни и вечнозелени широколистни; листопадни храсти.

Вирни се горе