БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ, КУЛИНАРНИ ИЗКУШЕНИЯ И ТАНЦИ СЪБРАХА ДАМИТЕ В СМИЛЯН ЗА "ПРАЗНИКА ЗА ВСЯКА ЖЕНА"

БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ, КУЛИНАРНИ ИЗКУШЕНИЯ И ТАНЦИ СЪБРАХА ДАМИТЕ В СМИЛЯН ЗА "ПРАЗНИКА ЗА ВСЯКА ЖЕНА"

Настроение, усмивки, танци и кулинарни изкушения събраха десетки дами в парковото пространство пред Кметство – с. Смилян за “Празника за всяка жена”. Всяка присъстваща дама получи поздравителна картичка лично от смета на селото. Самодейците от групата за изворен певчески фолклор и Клуб “Хоро"Смиляна” при НЧ “Проф. д-р Ас.Златаров 1927” – Смилян поздравиха присъстващите със песни и танцови изпълнения на откритата сцена предчиталището. Благотворителният базар на красиви мартеници, изработени от жените от Пенсионерски клуб – Смилян, деца от група “Слънце” при ДГ “Радост” – гр. Смолян и от Емилияна Узунова, собственик на магазин “Плетко” зарадваха малки и големи.Празникът беше подсладен от изделията в конкурса “Неповторима сладост” със сладкишите на Антоанета Дрънгова, Лиляна Балжиева, Снежана Кичукова,Светла Захариева, Даниела Хаджиева, Калина Бачкова и Галина Рупколска и баницата със спанак на Йорданка Атанасова. Всички те бяха разпродадени буквално за по-малко от час.Общо базарът успя да събере 506,50 лв в подкрепа на лечението на Радина и Денислав от Смилян.

Победител в конкурса “Неповторима сладост” е Галина Рупколска, участваща с два вида сладки предлагани в единични и пакетни опаковки. Второто място бе присъдено на клина със спанак на Йорданка Атанасова.Трябва да се отбележи и невероятния вкус и елегантността на опаковките на целувките, приготвени от Калина Бачкова. В Конкурса “Дама с най-бързи крака” победител е Недка Хаджиева -за издръжливост, точност на стъпките и елегантност в танците. В Смилян се проведе и Тодоровден на „Трошачката” в местността Балабаньо. Празникът откри секретарят на община Смолян Момчил Николов. Теглене на тежести от животните разпределени по категории, провеждане на състезание, теглене на шейна с тежести от пясък и чували бяха част от атракциите на празника.Победителите от надпреварите бяха наградени.

Организаторите на празника също проявиха благороден жест на съпричастност към семействата на Радина и Денислав. Те дариха сумата от 1000 лева, събрани средства от участници и публика в състезанието с товарни коне тази година за подпомагане рехабилитацията на Радина и Денислав.

Пресцентър на община Смолян Снимка Илия Годев

Вирни се горе