Благотворителен футболен турнир се проведе в Златоград

Благотворителен футболен турнир се проведе в Златоград

На 15 септември (неделя), в Златоград се проведе благотворителен турнир по футбол за набиране на средства, с които да бъдат подкрепени децата в риск от Община Златоград, по повод първия учебен ден. Организатори на турнира бяха младите златоградчани Борислав Младин, Цанислав Цанков, Елена Караманолева и с помощта на представители на „Интеракт клуб” Златоград – Диана Димова, Маги Пинева и Сибела Чинарева,съобщиха от местната управа.

Партньори на мероприятието бяха Община Златоград, Център за обществена подкрепа Златоград, Дневен център за деца и лица с увреждания „Зора” Златоград, Спортен клуб по хокей на трева „Златоград” и „САТ – ТМ” Златоград. В турнира, който се състоя на многофункционалната спортна площадка, се включиха осем любителски отбора от общината, които превърнаха мероприятието в истински спортен празник. Срещите бяха на пряка елиминация като до полуфиналите стигнаха тимовете на РПУ Златоград, Сити, Анонимните и Табахната. В първия полуфинал полицаите от местния полицейски участък загубиха драматично с 6:7 от младия отбор на Сити, а Табахната загуби от Анонимните с 1:2. В мач за третото място футболистите от Табахната спечелиха срещу РПУ в изключително интригуваща и зрелищна среща, която мина през многобройни обрати. Финалът между Сити и Анонимните също предизвика емоции сред публиката. Победата беше за момчетата от Сити, които зарадваха всички зрители с добрата и комбинативна игра. В отборите на финалистите – Сити и Анонимните, за да подкрепят благородната кауза се включиха млади футболисти състезаващи се в тимове от България, Гърция и Германия. Голмайстори на турнира станаха Цанислав Цанков и Николай Хаджиев с по десет гола. Преди финалните срещи се състоя мач между два детски отбора, съставени от златоградски малчугани, които показаха, че в града ни растат талантливи и ентусиазирани спортисти, които ще продължат традицията, в Златоград да се раждат и развиват таланти. За любим играч публиката избра възпитаникът на детския отбор на „Вихър” Златоград – Любомир Хаджиминев.

След края на турнира първенците бяха наградени с почетни грамоти, а сумата, която се събра от мероприятието е 793 лева, с които ще бъдат подкрепени с учебни пособия и други материали за началото на учебната година деца в риск от община Златоград. Освен играчите от всички отбори участващи в състезанието и публиката дошла да ги наблюдава, дарение направиха „Бултекс” Златоград и Търговски център Златоград.

Вирни се горе