Безвъзмездна финансова помощ ще получи община Неделино

  Безвъзмездна финансова помощ ще получи община Неделино

На 16 март 2012 г. в Министерство на регионалното развитие и благоустройството, кметът на Община Неделино Стоян Беширов подписа договор по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001-4.1.04/2010 „Подкрепа за дребномащабни мерки за предотвратяване на наводнения в 178 малки общини” по приоритетна ос 4: „Местно развитие и сътрудничество”, Oперация 4.1: „Дребномащабни местни инвестиции” от Оперативна програма „Регионално развитие”.

Проекта – „Превантивни мерки за защита от наводнения по поречието на р. Неделинска и ограничаване на щетите от тях, чрез изграждане на крайбрежна стена по ул. „Крайречна”, корекция на дере и почистване на речното корито в обхвата на новоизграденото съоръжение” е с общ бюджет 1 015 740,59 лв., от които 964 953,56 лв. са безвъзмездна финансова помощ, а 50 787,03 лв. – собствено участие на общината.

Проекта предвижда да се изградят 2 подпорни стени, с които ще се укрепи ул. „Крайречна”, ще се изпълни и нов тръбен водосток, както и ще се почисти участък от речното корито с площ 15 320 м2 в най –опасния участък при наводнения –до моста на главния път.

След като бе направено необходимото за преодоляване на наследени ограничителни обстоятелства и бе постигнат този резултат, е време да пожелаем спорна работа за успешна реализация на проекта!

Вирни се горе