Бедственото положение в община Смолян ще бъде отменено частично, над 15 села са без електричество

Бедственото положение в община Смолян ще бъде отменено частично, над 15 села са без електричество

Бедственото положение в община Смолян ще бъде отменено частично. Над 15 села са все още без ток.

„От EVN ни информират, че електропроводите от Смолян през Герзовица и през Турян са прекъснати там, където са били най-големите ветроломи и има сняг. Прекъснати са повече от 30 междустълбия. Те захранват Кремене и съставните махали, вкл. Киселчово и част от махалите по поречието на река Арда, съобщи зам.-кметът инж.Мариана Цекова. Екипите на Енергото се опитват да отстранят повредите, но докато не пробием стария път от Турян към билото на Кремене, където е най-тежко положението, ще се забавят. В село Пещера няма ток и скоро няма да има. Частично село Турян е било захранено, но сега се опитват да го захранят напълно. Виево и Кутела също нямат ток. Надяват се до няколко часа да им пуснат“, обясни инж. Цекова.

Както вече информирахме, малките населени места, които през изтеклата нощ са имали ток, са били аварийно включени. Сега отново са без електричество, защото се опитват да отстранят повредите.

За Кремене и Киселчово може би ще бъдат включени агрегати. „В този район положението с електропреносната мрежа е същото като при бедствието през 2015 г.“, коментира зам.-кметът.

Вирни се горе