БЧК дарява линейка на жителите на община Борино

БЧК дарява линейка на жителите на община Борино

Утре, 25.07.2012 г., в 11.30 ч. пред централата на БЧК председателят на организацията Христо Григоров ще връчи ключовете на специално оборудвания медицински автомобил на инж. Октай Алиев, кмет на община Борино. Община Борино, с население над 4000 жители, е единствената община в област Смолян без филиал на Спешна медицинска помощ, а 700 души от жителите й са диспансеризирани със заболявания на сърдечно-съдовата система и вероятността от спешни усложнения е много голяма, съобщиха от червенокръстката организация.

Безвъзмездно предоставената линейка е по искане на кмета на община Борино и ще подобри значително медицинското обслужване на жителите на общината при спешни случаи. Специализираният медицински автомобил е предоставен на БЧК от Червения Давидов щит на Израел.

На връчването на дарението ще присъстват председателят на парламентарната здравна комисия д-р Даниела Дариткова – народен представител от Смолян, генералният директор на БЧК доц. д-р Красимир Гигов и представители на ръководството на община Борино, обявиха още от БЧК.

Вирни се горе