Баните организира за поредна година празник на 5 и 6 май

Баните организира за поредна година празник на 5 и 6 май

На 5-ти и 6-ти май 2014 година в село Баните ще проведе традиционния си празник на общината и минералната вода.

В понеделник от 9 до 13 часа ще се проведе спортен празник – провеждане на Национален турнир по Хокей на трева за купата на кмета на община Баните. Участват отбори от Република България – момичета и момчета до 14 годишна възраст и юноши до 18 годишна възраст. (Спортните състезания продължават от предишния ден 04.05.2014 година (неделя)-11:00 ч.-18:00 ч.) Място: Игрище за хокей на трева към СОУ ”Христо Ботев”-Баните

Следва концерт на народен оркестър„Родопско настроение”, Женски танцов състав при народно читалище „Просвета-1947”-с. Баните, изпълнения на гайда от деца-гайдари от кръжока по гайда при народно читалище „Просвета-1947”-с. Баните. Спортния празник ще бъде закрит с връчване на награди от кмета на общината.

От 14 часа следват концертни изяви на самодейни състави и индивидуални изпълнители от община Баните и гостуващи самодейни състави. Както и Народно веселие с оркестър „Тракийско настроение”.

В 20:00 часа е концертът на народната певица НИНА ИВАНОВА- гост солист на оркестър „Тракийско настроение”, концерт на рок група „Сигнал” и на поп фолк певицата Нелина.

Следващия ден – 6 май – откриват с празнична музика и Церемония по издигане на националния флаг и официално откриване на празника; приветствия; връчване на награди; Женски танцов състав при народно читалище „ ПРОСВЕТА-1947”-с. Баните. От 11:30 часа е тематичен концерт-спектакъл „Родопа свири и пее”, с участието на Ансамбъл за народни песни и танци „Родопа”-гр. Смолян, следван от концерт на народната певица Николина Чакърдъкова.

Жителите и гостите на общината ще имат възможност да се веселят и с оркестър „Виевска фолк група”.

Всички концертни изяви, с изключение на спортния турнир по хокей на трева, се провеждат на откритата сцена на площад „Шести май”-с. Баните. Празникът се организира с финансовата подкрепа на много дарители от община Баните и страната, обявиха от общината.

Вирни се горе