Бъдещо сътрудничество обсъдиха кметът Мелемов и генералният секретар на Международните награди „Джузепе Скиаца”

Бъдещо сътрудничество обсъдиха кметът Мелемов и генералният секретар на Международните награди „Джузепе Скиаца”

Бъдещо сътрудничество обсъдиха кметът Мелемов и генералният секретар на Международните награди „Джузепе Скиаца” Вики Бафатаки

Кметът Николай Мелемов и заместникът му Марин Захариев проведоха среща с генералния секретар на Международните награди „Джузепе Скиаца” Вики Бафатаки. Срещата се състоя в Смолян по инициатива на г-жа Бафатаки. Тя е споделила, че е чувала за невероятните дадености на района и иска да помага за развитието и популяризирането му. Обсъдено е било бъдещото сътрудничество по съвместни проекти и организиране на международни форуми в Смолян и региона.

Г-жа Бафатаки е поела ангажимент да запознае всичко членове на организацията с впечатленията си от Смолян и заедно да потърсят сферите на сътрудничество , както и възможностите, с които са я запознали Мелемов и Захариев. Седалището на организация на Международните награди „Джузепе Скиаца” е в Рим. Дейността й е свързана различни социални проекти, подготвя и осъществява срещи в различни области на науката, социалния живот, хуманитарните дейности, доброволчеството и други. Тазгодишните награди „Джузепе Скиаца” са били раздадени във Ватикана и за пръв път има призьорка от България. Това е г-жа Олга Лазарова, която работи и живее в Страсбург.

Вирни се горе