АПИ: Въведени са ограничения за МПС над 12 т. за област Смолян

АПИ: Въведени са ограничения за МПС над 12 т. за област Смолян

Всички проходи в региона са отворени за движение

Сняг вали в крайните южни райони и на проходите Пампорово и Рожен, но до обяд валежите навсякъде ще спрат. За цялата територия на област Смолян се въвеждат ограничения за МПС-та над 12 т. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”. Всички проходи в региона са отворени за движение. Пътните настилки в региона се обработват от 25 машини, заради очаквани заледявания. Около 30 см е новата снежна покривка на Пампорово, съобщиха от Планинска спасителна служба.

Над планините до обяд облачността ще е значителна, с превалявания от сняг главно южните райони на страната. След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Ще е по-студено с максимална температура на 1200 метра около минус 1, на 2000 метра – около минус 6°.

В четвъртък и петък сутрин ще бъде студено, с минимални температури предимно между минус 5 и 0°, през първия ден в отделни райони в Северна България и котловините до минус 8, минус 10°. Дневните ще се повишават и в петък на места ще достигат 10. В сутрешните часове на места в низините ще се образува мъгла или ниска облачност, през деня облачността ще е разкъсана, в много райони до слънчево.

В четвъртък вятърът ще се ориентира от югоизток, в петък – от югозапад. В планините ще бъде предимно слънчево, там ще се затопли повече.

В петък по-късно през деня ще започне заоблачаване, а вятърът ще се ориентира от запад.

Вирни се горе