Ансанбъл "Родопа" се подготвя за концерт в зала 1 на НДК

Ансанбъл "Родопа" се подготвя за концерт в зала 1 на НДК

Фолклорен ансамбъл „Родопа” се подготвя за концерта –спектакъл „Всичкото злато на Родопите”, който ще се състои на 14 май, понеделник, от 19,30 ч в зала №1 на НДК.

"Ансамбълът прави тази амбициозна стъпка, защото неговото място е сред водещите институти на културата, а програмата му – достойна за първата концертна зала в България, съобщи директорът му Светозар Казанджиев.

В спектакъла ще участват хор, оркестър и танцов състав, солистите Валя Балканска и Младен Койнаров, Христина Лютова, Златина Узунова и Златко Кафеджиев, оркестър “101 каба-гайди”.

В зала № 1 на Националния дворец на културата ще прозвучат неостаряващите песни на планината: “Девойко, мари, хубава”, “Очи, очи, пусти, чьорни очи”, “Горице, ситна, зелена”, "Месечинко льо, грейливка"…

Концертът ще покаже още един път, че Родопите са най-романтичната страница от историята на отечеството. Ще вдъхне самочувствие на “Другата България”, която предпочита естествената красота и пеенето на живо, цени традициите, историята и културата на своя народ.

Каним столичани и техните гости, родопчаните, които учат и живеят в София на среща с “Всичкото злато на Родопите”, на 14 май – понеделник, от 19.30 часа в зала № 1 на НДК, допълни Казанджиев.

Вирни се горе