Андрея Дяксова е спортист на 2018 г. на община Смолян

Андрея Дяксова е спортист на 2018 г. на община Смолян

АНДРЕЯ ДЯКСОВА Е СПОРТИСТ НА ОБЩИНА СМОЛЯН ЗА 2018 Г. , СПОРТИСТ НА ГРАЖДАНИТЕ Е 9-ГОДИШНИЯТ ЕМИЛ БИМБАШИЕВ

Андрея Дяксова е спортист на 2018 г. на община Смолян. Спортист на гражданите е 9-годишният Емил Бимбашиев. Треньори на годината са сенсей Здравко Младенов/ за втора поредна година/ и Атанас Жисов.

Официалната церемония по награждаването се състоя в Общината. Номинирани за „Спортист и треньор на 2018” бяха 17 състезатели от 7 спортни клуба и 4-ма треньори, след попълнени анкетни карти. За втора поредна година община Смолян, предостави възможност на гражданите да гласуват и излъчат – „Спортист на гражданите на Община Смолян“ за 2018 г., чрез публикувана на официалния сайт на Общината анкета.

Гласувалите граждани са 3556 и наградата „Спортист на гражданите“ за 2018 година получи Емил Бимбашиев от Теннис клуб „Смолян 2013» с 1201 гласа. Той е спечелил трето място в крайната ранглиста от Турнира по теннис Киндер+спорт момчета и момичета-9 г., в който са участвали над 60 деца от цяла България.

Спортистът на годината, Андрея Дяксова е състезателка на ТД “Карлък” по ориентиране. Тя е световен шампион по радиоориентиране за девойки до 19 г. в Южна Корея; 4-кратен шампион на Югоизточна Европа по лятно ориентиране в Словения; 4 златни медала от Държавно първенство по ски-ориентиране; 3 златни медала от Държавно първенство по лятно ориентиране; 4-то място от Световно първенство по ски-ориентиране за младежи /щафета/, както и 5-то място в дисциплина “спринт”; 5-то място на Европейско първенство по лятно ориентиране за юноши и девойки /щафета/; Носител на Купа България за 2018 година.

Спортните клубове определиха второто място за Таня Щерева от СК «Шинкиокушин»-Смолян – карате. Тя е състезателка от Националния отбор на република България. Красирала се е на Европейско първенство при кадети до 60 кг., проведено в Полша на 5-то място; Национално първенство за кадети и кадетки дисциплина “кумите” до 60 кг. в Пазарджик – 2-ро място; Национално първенство за кадети и кадетки дисциплина “ката” до 60 кг. проведено в Пазарджик – 3-ро място; Национално първенство за юноши и девойки дисциплина “кумите” до 65 кг. проведено в София – 3-ро място; Участие на Европейско първенство U16-U22 провело се в Полша; Международен турнир “Купа Черно море” провел се в Бургас – 2-ро място в дисциплина “кумите” до 60 кг.

Трето място заема Евангелина Дяксова – ТД «Карлък»- ориентиране и сестра на Андрея.

Наградите връчи кметът Николай Мелемов. Церемонията започна с изпълнение на солисти от ФА „Родопа" Коледари от ЕГ “Иван Вазов” наричаха пожелания за здраве и успешна Нова година. Водеща на церемония бе Веска Бабаджанкова.

Община Смолян връчи и парични награди за 1,2 и 3 място на спортистите и треньорите и на състезателя на гражданите.

Десетте най-добри спортисти на община Смолян за 2018 г.

  1. Андрея Дяксова – ТД „Карлък”-Смолян

  2. Таня Щерева СК “Шинкиокушин” Смолян Карате

  3. Евангелина Дяксова ТД “Карлък” Ориентиране

  4. Алекс Ушев СКВ “Родопа Смолян” Волейбол

  5. Славена Медова СК “Шинкиокушин” Смолян карате

6.Стоян Лазаров СК "Пампорово"Ски

  1. Викторио Хаджиев СКВ “Родопа Смолян” Волейбол

  2. Стоян Върбанов Фри райдърс юнайтед Планинско колоездене

  3. Антоанета Дяксова ТД “Карлък” Ориентиране

  4. Никола Семерджиев СК “Пампорово” Ски

Двама треньори заемат първите места:

Сенсей Здравко Младенов – треньор в Спортен клуб „Шинкиокушин

Атанас Жисов – треньор в Ски клуб „Пампорово“

Вирни се горе