Общински съвет-Смолян ще заседава днес

Общински съвет-Смолян ще заседава днес

Заседание на Общински съвет – Смолян ще се проведе на 15 март от 13.00 часа в заседателната зала на Община Смолян. В дневния ред са включени 30 точки.

Сред по-важните от тях са кандидатстване на Община Смолян по схема за безвъзмездна финансова помощ на ОП „Административен капацитет”, допълнителен обект на интервенция по проект „Зелена и достъпна градска среда на Смолян – централна градска част” по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г.. Общинските съветници ще обсъждат и осигуряване на съфинансиране, свързано с кандидатстване на плувен клуб „Смолян” – Смолян пред Министерство на физическото възпитание и спорта за изграждане на открит плувен басейн. На общинската сесия ще се приема и създаване на Регионален културен институт за музикално-сценични изкуства „Николай Хайтов”. На вниманието на общинските съветници ще бъде представено и гласуване на дарение на парични средства за нуждите на ОД на МВР – Смолян.

Ще бъде представен и годишен отчет за 2012 г. по изпълнение на Общинска програма за опазване на околната среда 2009 – 2013г ., годишен отчет за 2012 г. по изпълнение на Общинска програма за управление на отпадъците за 2010 – 2014г., годишен отчет за 2012 г. по изпълнение на Програмата за намаляване на замърсяването с фини прахови частиции /ФПЧ10/ и Плана за действие към нея за периода 2011-2013 г. Общинските съветници в Смолян ще обсъждат и други важни за жителите на общината проблеми.

Вирни се горе