9,5 милиона лица и 3,8 милиона МПС са преминали през българо-гръцката граница през годината

9,5 милиона лица и 3,8 милиона МПС са преминали през българо-гръцката граница през годината

Близо 10 милиона лица са преминали за една година през петте ГКПП на българо-гръцката граница, съобщи на пресконференция директорът на Гранична полиция –Смолян комисар Бойко Божков,дадена по повод честването на 125 години от създаването на Гранична полиция.

Не са допуснати да излязат 1 229 лица с наложено ограничение за напускане на страната, а 530 чужди граждани не са допуснати да влязат в България. Основните причини за наложените откази за влизане са, че чуждите граждани не са притежавали валидни документи за задгранично пътуване или са представили фалшиви документи за самоличност.

“От началото на годината особено активна беше работата по противодействие на контрабанда и нерегламентираното разпространение на акцизни стоки”, посочи Божков и допълни, че чрез допълнителни гранични проверки и съвместни акции с тероториалните структури на Агенция"Митница", са задържани над 48 милиона къса цигари, 7 537 литра алкохол и 1 330 килограма нарязан тютюн без акцизен бандерол.

На зелена граница е задържана контрабанда в размер на близо 25 милиона къса цигари, което е 52% от общото количество задържани цигари.

През годината за постигнати високи резултати в служебната дейност са наградени 144 служители.

Вирни се горе