74 първокласници влизат в класните стаи на есен в Доспат

74 първокласници влизат в класните стаи на есен в Доспат

За новата учебна година общо 74 първокласници от различни населени от Община Доспат за първи път ще прекрачат прага на родното училище,съобщиха от обищната.

Петгодишните малчугани са също толкова, а за тях детската градина е задължителна. Училищата и детските градини се готвят за първия учебен ден още отсега. През лятото ще бъдат изпълнени текущи и планови ремонти в много от училищата за да се постигне качествена образователна среда за учениците за новата учебна година.

Дейностите по доставка на задължителна училищна документация за началото на учебната година се изпълняват в срок. Учебниците също ще бъдат осигурени навреме. От страна на Общинска администрация – Доспат няма да има проблеми по осигуряването на условия и предпоставки за нормално откриване на новата учебна година. Училищната мрежа в Община Доспат включва общо десет училища: от тях две предлагат средна степен на образование – СОУ „Д.Благоев” и ПГ „В.Левски” – гр.Доспат. Във всяко населено място има училище, като четири от тях са защитени. Детските градини са целодневни и са седем на брой.

Вирни се горе