700 протестиращи блокираха за два часа пътя Неделино – Златоград

700 протестиращи блокираха за два часа пътя Неделино – Златоград

Протестиращи жители от неделинското село Тънка бара блокираха за два часа движението по главен път Неделино – Златоград,съобщи 24 часа онлайн.

Кметът на община Неделино Стоян Беширов обясни, че днес от 9:30 до 11:30 часа около 700 души са се включили в гражданското неподчинение и са предприели тази крайна мярка с цел да бъдат чути техните искания. По думите на Беширов дотук се е стигнало, защото търпението на хората вече се е изчерпало.

От 1 февруари 12 жители на село Тънка бара са изведени от къщите им, които са застрашени от срутване заради активизирало се свлачище и все още не се превеждат средства за укрепването му. Хората живеят в мизерия в мазе на изоставено от 10 години училище, без вода и електрозахранване.

Кметът каза, че днес протестът е преминал спокойно, нямало е сблъсъци между полиция и протестиращи, а организаторите на протеста обяснявали на пътуващите по това направление защо се налага да спрат движението за определено време. До понеделник пътят няма да бъде затварян, но ако в този срок няма решение на проблема от другата седмица протестите ще продължат.

Беширов заяви, че е поискал и среща с премиера Марин Райков и ако го приеме ще запознае и него с проблемите, които имат в община Неделино.

Вирни се горе