7 години Ресурсен център – Смолян

7 години Ресурсен център – Смолян

По повод честването на 7 години от създаването на Ресурсните центрове голяма част от предвидените дейности за учебната 2013-2014 година са посветени на събитието.

През изминалите години Ресурсен център – Смолян развиваше своята дейност в посока интегриране и приобщаване на децата и учениците със СОП от областта в общообразователна среда и подкрепа на техните семейства. Екипът от специални педагози, психолози и логопеди и подобряващата се постоянно материална база осигуряват оптимална среда за развитие на децата. Участието на екипа на Ресурсен център в проекти на национално и международно ниво също допринася за навлизането на иновативни педагогически методи и подходи във всекидневната работа с децата. В чест на годишнината в празничния календар на институцията са заложени дейности с децата в творчески ателиета „Слънчогледи”, в които те ще правят „Скулптури от природата” с природни материали, ще месят хляб в „Хлебна къща”, ще изготвят картички за хората с увреждания. Предвидени са инициативи, посветени на децата със специални потребности на тема „Приятелство”. В ателиета децата ще подготвят „Изненада за моя приятел” чрез използване на различни техники от приложното изкуство. А чрез магията на приказката и представяне на постери за любими книги ще участваме в инициативата „Насърчаване на четенето”.

Мотото „Книгата” ще обедини малки и големи и родителите. Ще завършим мероприятията, посветени на 7 години Ресурсен център – Смолян със „Седмица на детето”, по време на която ще организираме спортни игри, работа в еко работилници и изява на таланти. Вярваме, че родители и приятели ще се присъединят към нас и ще ни подкрепят през цялата учебна година.

Вирни се горе