69 снегорина чистиха цяла нощ в Смолянско, има въведени ограничения по пътищата

69 снегорина чистиха цяла нощ в Смолянско, има въведени ограничения по пътищата

69 машини са работили цяла нощ по почистването на снежната покривка в Смолянско, която на места достигна 20 см., съобщиха от Областно пътно управление в Смолян. Заради падналия сняг са въведени и редица ограничения в областта. През прохода „Рожен” – всички моторни превозни средства трябва да са задължително с вериги, а всички товарни автомобили с маса над 12 т. да се движат без ремаркета и полуремаркета. По пътя Батак-Доспат – всички товарни автомобили с маса над 12 т. трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета, както и по пътя Девин-Михалково. През Пампорово си остава забраната за движение на автомобили с маса над 3,5 тона, предаде Дарик.

“В момента продължава почистването, като пътищата са обработени и няма затворени такива. Няма постъпили сигнали през нощта и за закъсали автомобили на територията на областта“, коментираха още от ОПУ – Смолян.

Температурите в региона варират от –1 до -12 градуса, като новонавалялата снежна покривка в региона е от 1 до 20 см., а на места продължава да вали. Най-много сняг е паднал по високите части на планините. На Пампорово е наваляло около 15 см. нов сняг, като на „Студенец“ вече натрупаната снежна покривка е 35 см., а на връх „Снежанка“ е около 45 см.

Вирни се горе