500 000 лв. са допълнителните разходи, които направи община Смолян за овладяване на снежното бедствие

500 000 лв. са допълнителните разходи, които направи община Смолян   за овладяване на снежното бедствие

Извозеният сняг от централната градска част е около 6 500 кубика

500 000 лв. са допълнителните разходи, които направи до този момент община Смолян във връзка с обилните снеговалежи и обявеното бедствено положение, обяви кметът Николай Мелемов. Списъкът ще бъде предоставен на утрешното заседание на Министерския съвет, той като при посещението си в Смолян премиерът Бойко Борисов обяви, че общините ще бъдат компенсирани за направените разходи по време на бедствието.

Градоначалникът отмени бедственото положение в общината на 16 март следобед, с изключение на село Мугла, където още се работи по почистването и разширяването на пътя. По информация на ЕВН само шест населени места са без ток .Това са Вълчан, Змиево, Елево, Горово, Потока и Черешките.

Извозеният сняг от централната градска част е около 6 500 кубика. Обстановката се нормализира и по отношение сметосъбирането и сметоизвозването на боклука.

Градоначалникът благодари на стотиците граждани, доброволци, спасителни екипи, строителни фирми, армията, пожарната, всички структури на горските стопанства в общината и на Южноцентралното държавно горско предприятие, които помогнаха за овладяване на бедствието и справяне с тежката кризисна ситуация. Благодарение на всички тях, в Смолянска община бедствието не взе жертви.

Вирни се горе