30 студенти ще ръководят младежките бригади за почистване и облагородяване на община Смолян

 30 студенти  ще ръководят младежките бригади за почистване и облагородяване на община Смолян

30 студенти от Смолян поемат ръководство на младежките бригади в инициативата „Мисия Смолян 2013”. На работна среща в община Смолян те бяха обучени и инструктирани за работа с младите хора. Бяха поставени и задачите им в трите смени на кампанията. На срещата участваха главният финансист на общината Венера Аръчкова, Ангел Добриков – Главен специалист „Образование” и Милена Лободова – управител на „Титан Клинър” – клон Смолян.

Пред младите хора Венера Аръчкова заяви, че най-важната задача пред отговорниците е да се опази живота и здравето на стотиците младежи. „Това е една изцяло младежка кампания, като целта на община Смолян е да осигури заетост, атрактивно лято и възможност за труд срещу заплащане на най-младите стопани на общината”, посочи главния финансист. Тя призова отговорниците стриктно да спазват работната дисциплина, както и отчетността.

Ангел Добриков запозна преките ръководители с отговорната задача, която ще изпълняват и посочи, че „Мисия Смолян” е инициатива, която се случва пред цялото общество, затова е важно всеки да работи съвестно и прецизно. Всеки получи инструктаж с 12 точки за безопасност, както и пакет с медицински изделия за оказване на първа помощ.

Милена Лободова подчерта, че фирма „Титан” ще предостави тениски, шапки, ръкавици, работен инвентар и извозване на отпадъците. Тя насърчи младите хора да събират отпадъците разделно, за да може да се засили рециклирането като мярка за спасяване на околната среда и борбата с климатичните промени.

В понеделник, 15 юли, от 08.00 часа започва първа смяна на „Мисия Смолян”. Общо 225 младежа на възраст от 15 до 18.00 години ще чистят и разкрасяват града, а над 100 са в селата. Освен Смолян инициативата ще обхване и селата – Арда, Могилица, Смилян, Букаците, Виево, Кутела, Петково, Момчиловци, Левочево, Широка лъка, Търън, Влахово, Катраница. Тийнейджърите ще се трудят по 4 часа на ден – от 08.00 до 12.00 часа, като ще получават по 6лв. надница за всеки отработен ден. Отговорниците пък ще получават по 10лв. на ден, като също ще се включват активно в работата. „Мисия Смолян 2013” се организира от община Смолян и почистващата фирма „Титан Клинър”.

Вирни се горе