28 ученици се обучиха по проект "Ученически практики" в Доспат

 28 ученици се обучиха по проект "Ученически практики" в Доспат

В Професионална гимназия “Васил Левски” гр.Доспат приключи проект „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ” за учебната 2014/2015 г., съобщиха от училището. Взелите участе в проекта 28 ученици успешно приключиха дейността по изпълнението на проект „Ученически практики”.

Младежите разпределените да практикуват съответните специалности в Хотелски комплекс „Диамант” и Хотел-ресторант „Тихият кът” гр. Доспат постигнаха много добри резултати при осъществяване на дейността в реална работна среда. Постигната е и целта на проекта за подобряването на качеството на професионалното обучение и образование и улесняване на достъпа до практическо обучение на системата на ПОО в национален мащаб чрез:

  1. Провеждане на практика в реална работна среда;

  2. Участие на бизнеса при разработването на програми за практическо обучение по професии;

  3. Засилване на връзката между Професионалното образование и обучение и потребностите на променящия се пазар на труда;

  4. Повишаване заинтересоваността на гражданите и улесняване на комуникацията между работодатели, кандидати за работа и обучаващи институции;

  5. Осъществяване на прехода от училище към пазара на труда или висшето образование, чрез повишаване качеството на ПОО;

  6. Акцентиране върху повишаване на квалификацията на обучаващите от системата на ПОО със специфични компетентности за организацията на практическото обучение в реална работна среда и в условията на оперативно партньорство с работодателите-партньори.

Вирни се горе