21 пожара са регистрирани през август в област Смолян

21 пожара са регистрирани през август в област Смолян

През месец август 2015 година на територията на област Смолян са регистрирани общо 41 произшествия, от които 21 пожара, 18 пъти оказване на техническа помощ и са проведени 2 аварийно-спасителни дейности. Посетен е един лъжлив сигнал. От възникналите пожари, 6 са с нанесени материални щети. При пожарите е повредено имущество – покривна конструкция – 10 кв. м., повреден е един автомобила, унищожена е смесена гора 5 дка и др. Четири от възникналите пожари са в следствие на възникнало късо съединение.

Горещото време създава условия за възникване на пожари и тяхното бързо разпространение. Топлото времето създава благоприятни условия за туристическа дейност и посещение на горските територии. Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” Смолян призовава гражданите, които пребивават в горите или работят в съседство с тях, да бъдат много внимателни и отговорни, да спазват правилата за пожарна безопасност и да не създават предпоставки за пожари.

При забелязване признаци на пожар или други опасности, в които се застрашава живота на хората незабавно звънете на телефон 112 !

Вирни се горе