1600 лева глоба за рибар от Девин за четири пъстърви

1600 лева глоба за рибар от Девин за четири пъстърви

1 600 лв. ще трябва да плати рибар от Девин затова, че го хванали да лови риба в забранена зона, а на всичкото отгоре нямал и риболовен билет. Това става ясно от решение на Районен съд-Девин, с което се потвърждават наказателните постановления на началника на Отдел „Рибарство и контрол – Южна България“, към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

Риболовецът бил заловен при река „Широколъшка“, в участъка на Рибно стопанство „Девин – 2“ с въдица, а в найлонов плик в елека му имало 4 риби от вида дъгова пъстърва с общо тегло 1,2 кг.

Той не предоставил никакви документи на проверяващите, след което всички потеглили към Полицейския участък в Девин. За това, че лови в забранена зона и няма риболовен билет му написали два акта. Първият е в размер на 1 500 лв., а вторият – на стойност 100 лв., за различните нарушения.

Магистратите в Девин смятат, че по безспорен начин са установени нарушенията и няма основание да бъдат отхвърлени наказателните постановления и ги потвърждават изцяло. Решението подлежи на обжалване.

Вирни се горе