155 младежи ще разкрасяват и облагородяват Смолян

 155 младежи ще разкрасяват и облагородяват Смолян

155 младежи от днес се включиха в поредната Младежка кампания „Мисия Смолян-2015”. Инициативата е свързана с разкрасяване и облагородяване на родопския град и населените места в Общината за създаване на чиста и приветлива околна среда. 115 – те младежи са ангажирани с почистването и разкрасяването на Смолян и кварталите – „Райково“ и „Устово“, както и близките населени места. В областния град учениците ще работят на пет обекта, а в кварталите по два.

Общо 300 ученици се записаха за участие в поредното издание на бригадирско лято. 197 младежи са от областния град Смолян, а останалите ученици са в селата. Кампанията ще премине на три смени. Първата смяна е от 6 до 17 юли, втората смяна от 20 до 31 юли и в нея ще се включат 29 младежи, а в третата участие ще вземат 13 човека и е от 3 до 14 август. За участието си учениците ще получават заплащане. Всеки участник в кампанията “Мисия Смолян” трябва да е навършил 15 години или да са ученици завършили средно образование през учебната 2014/2015 г., с постоянен адрес в община Смолян.

Инициативата се превърна в традиционна за Смолян. Тя се провежда от 2007 г. и всяка година има голям интерес от страна на учениците към нея.

Вирни се горе