150 ентусиасти се включиха в уникалното по рода си състезание за планинско бягане и колоездене – „Чепеларски търкала”

150 ентусиасти се включиха в уникалното по рода си състезание за планинско бягане и колоездене – „Чепеларски търкала”

За четвърта поредна година се проведе уникалното по рода си състезание за планинско бягане и колоездене – „Чепеларски търкала”, организирано от Trip Elements и Община Чепеларе. Тази година градчето ни прие около 150 ентусиасти, готови да изследват горските пътища и пътеки, намиращи се около Чепеларе, съобщиха от общината.

Участниците бяха разделени в 2 категории – Планинско бягане и Крос кънтри колоездене и мериха сили по маршрут, включващ четири последователни търкала, намиращи се в четири различни посоки на Чепеларе. Трасето преминава покрай Роженската Обсерватория – най-голямата на Балканския полуостров, покрай най-голямата фабрика, производител на ски в света – „Амерспорт“, изкачва се до връх Мечи чал и преминава покрай невероятни Родопски места и гледки. Липсата на възрастови ограничения пък даде възможност за изява както на малките деца, така и на доста възрастните, запазили младежкия си дух, ентусиасти.

Най-малкият участник беше на 5 г., а най-възрастният – на 72 г. Включиха се хора не само от всички кътчета на България, но и от други държави. Грък спечели първото място при колоездене мъже, а призовото място в същата категория при мъже над 50 г., спечели англичанин.

Чепеларци също се представиха отлично по време на състезанието. Децата, трениращи колоездене и биатлон в местните клубове завоюваха призовите места. Чепеларе се гордее с тях и им пожелава успехи за напред във всяко едно състезание.

Участниците останаха изключително доволни от организацията и отличната маркировка по трасето. Възхитени бяха и от невероятните гледки, които са наблюдавали по време на състезанието. Също така споделиха, че маршрутът никак не е бил лесен, но за сметка на това, усилията, които са вложили, са си стрували. Това незабравимо приключение, което представляват Чепеларските търкала, съживи Чепеларе и донесе много положителна енергия и настроение в градчето ни.

Освен състезанието, от 4 до 6 август в Чепеларе, за втора поредна година се проведе единственото по рода си изложение на колела „Bike Expo“. Това даде възможност на запалените колоездачи и любителите да тестват най-модерните и скъпи колела.

Състезателите бяха много положително заредени и с огромно удоволствие и желание заявиха, че ще се включат в състезанието и следващата година, още по-нахъсани да завоюват призовите места.

Вирни се горе