13 села от община Баните все още са без ток и мобилни връзки

 13 села от община Баните все още са без ток и мобилни връзки

Дни наред смолянската община Баните е изолирана заради голямото количество снеговалеж и многото паднали дървета. Все още без ток са всичките 13 селища в общината.

От вчера е възстановено електрозахранването само в центъра на село Баните и в центъра на село Давидково, но самите селища са без ток – съобщи шефът на Пожарната в община Баните Веселин Младенов. Като причина той посочи голямото количество снеговалеж и многото паднали дървета, които възпрепятстват работата на екипите на EVN.

Цялата община е и без мобилни комуникации. Връзка имат само абонатите единия от трите мобилни оператора. Затова и връзката със самата община е изключително трудна, предаде БНР.

Цялата налична в община Баните техника – верижна и колесни трактори, работи по разчистването на снега и падналите дървета, за да се отвори третокласната пътна мрежа.

На помощ от Смолян е изпратена и верижна снегоходна машина ратрак за разчистване на пътищата. С нея приоритетно се доставят хранителни продукти и лекарства на нуждаещите се. така е оказана помощ на пората от селата Рибен дол и Две тополи – обясни Веселин Младенов.

Отворени са само третокласните пътища от Баните до селата Згаражден, Гълъбово и Дрянка, както и пътят до Смолян, съобщи шефа на Пожарната в община Баните.

Вирни се горе