1244 нуждаещи се лица в община Девин ще получат хранителни продукти

1244 нуждаещи се лица в община Девин ще получат хранителни продукти

В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица – План 2017 година (ФЕПНЛ), Българският Червен кръст започва поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на 1244 нуждаещи се български граждани от Община Девин.

В град Девин продуктите ще се раздават от 10:00 часа до 17:00 часа всеки работен ден в Дома на културата (Ритуална зала).

РАЗДАВАНЕТО ЩЕ ПРИКЛЮЧИ НА 28 ФЕВРУАРИ 2019г.

Целеви групи за предоставяне на идивидуални пакети хранителни продукти са:

•Лица и семейства, подпомагани по Наредба № РД-07-5 от 2008 г. за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление.

•Майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година по реда на чл. 8, ал. 1 и 5 ЗСПД;

•Лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас по чл. 10а ЗСПД;

•Лица с трайни увреждания, с определено право на чужда помощ, които имат ниски лични доходи и получават месечна добавка за социална интеграция по ЗИХУ;

•Лица и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане по реда на чл. 8д ЗСПД;

•Лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето (ППЗЗД);

•Лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на чл. 16 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане (ППЗСП), въз основа на установеното индивидуално ниво на материално лишение.

ПРОДУКТИТЕ СЕ ПОЛУЧАВАТ СРЕЩУ ЛИЧНА КАРТА!!! ПЪЛНОМОЩНИК НА ПРАВОИМАЩО ЛИЦЕ МОЖЕ ДА ПОЛУЧИ ПРОДУКТИТЕ НА ПРАВОИМАЩОТО ЛИЦЕ САМО СЪС СЛЕДНИТЕ ДОКУМЕНТИ: Пълномощно в свободен текст съдържащо номерата на личните карти и ЕГН-та.

Пълномощното не е задължително да бъде нотариално заверено. Изискват се: Личните карти на правоимащото и упълномощеното лица.

ЗА ОСТАНАЛИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА ПРОДУКТИТЕ ЩЕ СЕ ПОЛУЧАВАТ ПО КМЕТСТВАТА!!!

Вирни се горе