123 проверки са извършени през юли от експертите на РИОСВ – Смолян

123 проверки са извършени през юли от експертите на РИОСВ – Смолян

123 са проверките, извършени от експертите на РИОСВ – Смолян през месец юли. Проверени са 115 обекта и са издадени 56 предписания. Съставени са два акта за установяване на административно нарушение.

Първият акт е на „Титан Клинър”ООД – за замърсяване на река Черна с нафта, в резултат на непредпазливост при зареждане на автомобил в гараж, собственост на фирмата. Вторият е на „Върба Батанци”АД – за заустване на руднични води в река Батанска без притежание на Разрешително за ползване на воден обект за заустване на отпадъчни води.

По време на проверките е увеличена месечната имуществена санкция на 1743 лв. на рудник ”Крушев дол”, експлоатиран от „Горубсо-Мадан”АД, заради превишаване на показателите в издаденото Разрешително за заустване. Намалена и текущата санкция на рудник „Джурково”, „Лъки Инвест-Джурково” ЕООД на 375лв., поради отчетен спад на внасяното замърсяване в река Джурковска. Отменена е и текущата санкция на рудник „Димов дол”, „Рудметал”АД, поради прекратяване на внасяното замърсяване в река Елховска.

Вирни се горе