115 машини готови да чистят републиканската пътна мрежа в Смолянско

115 машини готови да чистят републиканската пътна мрежа в Смолянско

115 машини са готови да чистят снега по републиканската пътна мрежа в Смолянско, която е общо 538 км, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“(АПИ).

В края на октомври служители на агенцията са извършили щателна проверка на готовността на дружеството, което има договор за зимното поддържане на пътищата в област Смолян. От АПИ са категорични, че в готовност са 115 машини, а по опорните пунктове в областта са доставени близо 12 000 тона пясък, над 2 600 тона сол и 19 тона химически вещества. Според, агенцията е създадена организация за посрещане на зимния сезон.

„Внимателно се следи прогнозата за времето, за да се предприемат навреме необходимите действия за обработка на пътищата във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места“, съобщават още от АПИ.

Агенция „Пътна инфраструктура“ призовава шофьорите да сменят летните гуми на автомобилите със зимни и да си осигурят всичко необходимо – вериги, незамръзваща течност да чистачки и т. н. Много често превозни средства, които не са подготвени за зимата предизвикват инциденти на пътя и затрудняват пътуването както на останалите шофьори, така и на пътноподдържащата фирма.

Вирни се горе