101-ви Алпийски полк в Смолян ще участва във Военния парад на Гергьовден

 101-ви Алпийски полк в Смолян ще участва във Военния парад на Гергьовден

Цял блок от 83–ма военни от 101-ви Алпийски полк в Смолян ще участва във Военния парад за Деня на храбростта и празник на Българската армия. Това се случва за първи път в историята на полка, съобщи неговият командир полк. Димитър Кацаров. Днес военнослужещите честваха тържествено празника си. Свещеник Запрян Шиков отслужи водосвет за здраве и благоденствие на военното формирование. След това се проведе тържествено събрание във Военния клуб.

Полк. Кацаров каза в словото си, че нашето формирование е елитно и единствено в Сухопътните войски. Уникален състав има тук, поясни командирът на полка. Всички задачи са изпълнени и по трите мисии, в които участват военните. В редовете на полка са постъпили м.г. 92-ма военнослужещи, а през май т.г. ще бъдат назначени от 17 души. За 10 години Военното формирование има 13 реални операции свързани с най-различни бедствени ситуации. Нашият полк продължава да е търсен партньор за международни учения и спортни прояви, продължава да участва и в мироопазващи мисии. Печели спортни отличия и е в първите места от международни състезания, каза още полк.Кацаров. Той благодари на местната власт и държавните институции за доброто взаимодействие.

За добра служба и постигнати високи професионални успехи бяха наградени служители от полка. Имаше и прожекция на премиерата на филма за 101 –ви Алпийски полк „Орисани да покоряват върхове”. Полк.Кацаров получи и поздравителен адрес от кмета Николай Мелемов по повод празника.

На тържеството присъстваха зам.-областният управител Владимир Гърбелов, шефове от службите за сигурност, директори на институции и др.

Вирни се горе