100 години от Балканската война отбелязаха в Чепеларе

100 години от Балканската война отбелязаха в Чепеларе

Днес в Чепеларе на Паметника на загиналите във войните, се състоя тържество, посветено на 100 години от Балканската война, организирано от Община Чепеларе и СОУ «Васил Дечев»- Чепеларе,съобщиха от местната администарция.

Официални лица на събитието бяха: г- н Тодор Бозуков- Кмет на Община Чепеларе, инж. Чавдар Фурлански- Заместник- областен управител на Област Смолян, г- н Костадин Петков- Председател на Общински съвет- Чепеларе, г- н Георги Костадинов- Заместник- кмет на Община Чепеларе, г- н Боран Хаджиев- Заместник- кмет на Община Чепеларе, г- жа Катя Стайкова- Секретар на Община Чепеларе, г- н Иван Муцевски- Началник на Регионален инспекторат по образованието- Смолян, общински съветници на Общински съвет- Чепеларе, кметове и кметски наместници на населените места в община Чепеларе.

Уеници от най- старото училище в Чепеларе, СОУ «Васил Дечев», изнесоха «Урок по история и родолюбие» на присъстващите, подготвен под вещото ръководство на учителите г- жа Сийка Андреева и г- н Симеон Сивков. Празнични слова поднесоха инж. Чавдар Фурлански- Заместник- областен управител на Област Смолян и г- н Тодор Бозуков- Кмет на Община Чепеларе.

Паметникът беше отрупан с венци и цветя, поднесени от Община Чепеларе, Общински съвет- Чепеларе, РИО- Смолян, Дружество на офицерите и сержантите от запаса и разарва и Дружество на ветераните от войните в Чепеларе, РУ Полиция- Чепеларе, СОУ «Васил Дечев»- Чепеларе, ПГ по СГСТ «Н.Й.Вапцаров»- Чепеларе, СУ «Олимпийски надежди»- Чепеларе, ОДК- Чепеларе и граждани.

Подготвената от Община Чепеларе експозиция с архивни материали, свързани с участието на чепеларци и жителите на Община Чепеларе в Балканската война, предизвика гордост и вълнение у присъстващите, които разпознаха близки в снимковия материал и спомените на съвременници на събитията септември- октомври 1912г. в Чепеларе.

Вирни се горе