Община Смолян ще се включи в инициативата за Европейски фитнес ден

Община Смолян ще се включи в инициативата за Европейски фитнес ден

На 15 септември, община Смолян ще се включи в инициативата за Европейски фитнес ден. За да бъдем част от него ще осигурим открити и закрити спортни съоръжения на общината за безплатно ползване от гражданите през целия ден, съобщи Даниела Керкелова, която отговаря за Спортните дейности в администрацията. Желаещите ще могат да пробват различни форми на физическа активност и да изберат най-подходящата за своите нужди. По този начин се промотира и общинската спортна база. В инициативата ще вземат участие и част от Спортните клубове в Община Смолян.

Това са следните клубовете:

СК по вдигане на тежести “Родопа” – Смолян

СК по волейбол " Родопа" – Смолян

СК по карате “Шинкиокошин” – Смолян

СК по алпинизъм “Христо Христов” – Смолян – ще се ползва изкуствената стена за катерене на стадион Смолян след 16:00 часа.

ФК “Родопа – Смолян” – Смолян

Ски клуб “Родопа” – Смолян

Ски клуб “Пампорово” – Смолян

Сдружение “Фън Ин дъ маунтин” – Смолян

Европейския фитнес ден е инициатива, която има за цел да покаже важността от физическа активност и да ангажира повече европейски и в частност български граждани да вземат участие във физически активности и фитнес тренировки. Инициативата е час от Европейската седмица на спорта, а на национално ниво кампанията NowWeMOVE има подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката.

Кампанията NowWeMOVE се организира от Сдружение „BG Бъди активен“ – национален координатор на Европейската седмица на физическата активност и спорта. Община Смолян ще се включи в инициативата на Сдружение „BG Бъди активен“ при организирането и провеждането на кампанията на NowWeMOVE България, като се включи в следните събития: Европейски фитнес ден (European Fitness Day) на 15 септември и Европейски ден на спорта в училище (European Schools Sport Day ) на 30 септември.

Вирни се горе