Община Смолян отчита проект за над 5 млн.лева

Община Смолян отчита проект за над 5 млн.лева

Приключи изпълнението на голям проект на община Смолян „Подобряване на условията за живот в Дома за стари хора в с. Фатово, домовете за възрастни с психични разстройства в селата Ровина и Петково и в Дневния център за деца и възрастни с увреждания „Звънче” по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013”. Той бе отчетен днес на пресконференция.

Ръководителят на проекта инж.Румяна Янчевска обобщи извършеното в домовете. Общият бюджет възлиза на 5 386 924 лева, от които 5 319 891 лв. е предоставената безвъзмездна финансова помощ от ОП „Регионално развитие” и 67 032 лева е собствен принос на община Смолян.

Целта на проекта е предоставяне на оптимални условия за живот и модерна материална база за ползване от хората, настанени и ползващи услугите на тези домове, обясни Янчевска. И в четирите дома са извършени много строително монтажни дейности. Навсякъде е сменена дограмата, ремонтирани са покривите, външна топлоизолация на фасада, ремонтирани са изцяло кухненското и пералното помещение. В административните сгради на някои от домовете са доставени компютри и т.н.

Проектът първоначално бе с продължителност от 18 месеца, но по време на изпълнението му бе удължен на 24 месеца, отчетоха още на пресконференцията. Изпълнението му е временно спирано два пъти, поради обжалване на процедури за избор на изпълнител на СМР и доставка на оборудване. Общата продължителност на периода, в който изпълнението бе спряно е около 7 месеца. Крайният срок на изпълнение на дейностите по проекта е 23 януари 2012 г

Вирни се горе