Община Смолян обявява конкурс на тема „Моят Смолян през 2050-та година“

 Община Смолян обявява конкурс на тема „Моят Смолян през 2050-та година“

Община Смолян обявява конкурс на тема „Моят Смолян през 2050-та година“. Той е посветен на Празника на обединения град и е по идея на кмета Николай Мелемов. Градоначалникът кани всички деца и младежи до 18 години да представят своята идея за бъдещето на града ни след 30 г. „На 18 юни отбелязваме 60 години от обединението на нашия град.Нека погледнем в бъдещето и помечтаем смело за това как искаме да изглежда Смолян след 30 години“, призовава Мелемов. През тези 60 години градът ни се разви и промени много. Положиха се и продължават да се полагат усилия, за да направим Смолян модерен европейски град, устойчив към изискванията на съвремието.

Всички желаещи да участват в конкурса могат да представят своите идеи, използвайки следните категории:

• Категория „Изобразително изкуство“ – рисунки, апликации или други творби по зададената тема с материали по избор.

• Категория „Литературно творчество“ – кратки разкази или есета в обем до две страници.

• Категория “Мултимедия“ – кратко видео или презентация, представено от един или група автори с продължителност до 5 минути. Видеото би могло например да представя виртуална разходка из града, в която разказвате как бихте желали да се промени той в бъдеще, интервю с един или повече участници по темата и други.

Възрастови групи:

I.Деца до 7 години

II.Ученици от 1-4 клас

III.Ученици 5-8 клас

IV.Ученици 9-12 клас

Начало на конкурса: 19.06.2020 г.

Краен срок за участие: 16.10.2020 г.

Необходимо е родител/настойник да подпише декларация за съгласие за участие в конкурса и за публикуване на творбата в интернет страницата на Община Смолян, в електронни и печатни публикации, свързани с конкурса. При групово участие е нужна отделна декларация за всеки от участниците. Желаещите да участват следва да изпратят творбата си в електронен вариант заедно с подписана и сканирана декларация на: konkursi@smolyan.bg , като в темата на е-mail-а задължително цитират заглавието на конкурса. Да се има предвид следното:

  • За категория „Мултимедия“, в случай, че файлът е твърде голям за прикачване към e-mail, моля да изпратите линк за сваляне на файла.

  • За категория „Изобразително изкуство“ – сканирано или заснето копие.

Постъпилите творби ще бъдат оценени по своята оригиналност, задълбоченост, ангажираност към проблемите на града ни.

Голямата награда – таблет – ще бъде присъдена на участника с най-оригинална идея. Във всяка категория ще бъдат излъчени победители, които ще получат награди, а на всички участници ще се връчат грамоти за участие. Участниците в конкурса ще бъдат оценени от компетентно жури. Наградите на победителите ще бъдат връчени от кмета на Община Смолян Николай Мелемов. Тази година – 2020, е година на планиране за Община Смолян. Това е годината, в която подготвяме стратегически документи с голямо значение за бъдещото развитие на общината. Вярваме, че идеите и мнението на бъдещото поколение на Смолян трябва да бъдат чути. Най-подходящите идеи ще бъдат включени в стратегическите планове на Община Смолян:

План за интегрирано развитие на Община Смолян 2021-2027;

План за действие за устойчива енергия и климат на Община Смолян до 2030 г.;

Смела визия за град Смолян с хоризонт 2050, разработвана по проект +CityxChange по програма „Хоризонт 2020“.

За въпроси: тел: 030167637

Вирни се горе