Община Смолян и кметът Николай Мелемов с номинации за „Най-добър град” и „Най-добър управник”

Община Смолян и кметът Николай Мелемов с номинации за „Най-добър град” и „Най-добър управник”

Комитет Сократ е номинирал община Смолян и кметът Николай Мелемов за престижните международни награди в сферата на градското и административно управление – „Най-добър град” и „Най-добър управник”. Номинацията е признание за репутацията на Смолян, ефективното му управление, растеж и атрактивност за туристите, съобщават в писмо до градоначалника от Общото събрание на Европейския бизнес /ОСЕБ/. Вашият регион се отличи със своето динамично развитие, туристически потенциал и атрактивен имидж по време на проучването на световни туристически дестинации: „Комплексни инвестиции, туристически възможности и възможности за почивка”, което се проведе 2012-2013 г от Центъра за анализи на ОСЕБ / Оксфорд, Великобритания /, се посочва още в писмото.

Церемонията по награждаването и представянето на най-добрите дестинации на регионите според регистъра на ОСЕБ „Световни туристически дестинации и курорти: градско планиране, социална сфера и туризъм” , ще се проведе в рамките на Швейцарска конференция на лидерите /1 и 2 юли, Монтрьо, Швейцария/.

Кметове на общини, туроператори, предприемачи, инвеститори, бизнесмени, финансисти, дипломати, лидери на търговски камари, бизнес асоциации от повече от 30 страни ще участват в конференцията. Вие ще имате уникалната възможност да проведете промоционална кампания за Вашия регион, да привлечете нови туристи, партньори и да разширите международните си отношения, казват организаторите на събитието в писмото до Мелемов.

Резултатите от проучването и инвестиционните проекти на участниците ще бъдат публикувани на официалната оценителна интернет страница и представени на партньорите на ОСЕБ. Проектът се финансира от акредитирани такси и спонсори.

За нас ще бъде удоволствие да Ви видим сред присъстващите на събитието и се надяваме то да бъде полезно за бъдещето представяне и развитие на града, казват в поканата си до кмета Мелемов организаторите на международния форум.

Вирни се горе