Община Неделино отпусна еднократна помощ на майка с деца - сираци

Община Неделино отпусна еднократна помощ на майка с деца - сираци

500 лв. еднократна финансова помощ отпусна община Неделино на Юлия Синапова. Преди празниците жената е загубила съпруга си и сега отглежда двете си деца сама.

Кметът на община Неделино Боян Кехайов е поискал с докладна записка Общинският съвет да гласува отпускането на еднократната помощ. „Средствата не са много, но все пак се надяваме да облекчат малко семейството, което наистина е в затруднено положение”, каза Кехайов. Децата са ученици – в десети и в трети клас, и ежедневно пътуват от село Върлино до общинския център.

Боян Кехайов лично връчи финансовата помощ на Юлия Синапова, като пожела през новата година само хубави неща да се случват на семейството. „От тук насетне може да разчитате на мен. Ще се опитам да помагам с каквото мога както на вас, така и на останалите хора в общината, които наистина имат нужда от помощ”, каза кметът. Той обеща да съдейства на Юлия за намирането на работа, тъй като в момента жената е безработна.

„Благодаря за жеста. Помощта никак не е малка. Ще я използвам предимно за децата – за джобни, за разходи по обучението им, за храна…”, каза развълнувана майката. Тя пожела през новата година здраве и да се случват повече добри неща на всички хора.

Вирни се горе