Община Мадан с редица инициативи в помощ на хората от Хитрино

Община Мадан с редица инициативи в помощ на хората от Хитрино

Община Мадан стартира дарителски кампании за подпомагане на пострадалите от влаковата катастрофа и последвалите взривове в село Хитрино. Вчера стана ясно, че хората от шуменското село имат нужда от трайни хранителни продукти и най-вече картофи. Вече има сформирани места на територията на цялата община Мадан, в които ще се събират продуктите. За града, пунктът е в сградата на Общинска администрация – ет.1 ст.116, а за селата, даренията ще се предават в кметствата . Събирането ще продължи до 27.12.2016г.

Освен тази инициатива, от няколко дни в различни търговски обекта на територията на общината са поставени дарителски кутии с надпис „Нека помогнем на пострадалите от Хитрино", които ще останат на разположение на желаещите да дарят средства до средата на месец януари.

В сряда на редовната сесия на ОбС, общинските съветници единодушно подкрепиха предложението на кмета Фахри Молайсенов да бъде отпусната финансова помощ от общинския бюджет за пострадалото село.

Няколко дни след трагедията Общинското ръководство отмени коледно- новогодишното тържество на общинската администрация, като събраните пари за организирането му преди това, също ще отидат по сметката на с. Хитрино.

Ръководството на община Мадан призовава всички, които имат възможност да се включат в подетите инициативи и заедно да помогнем на пострадалите.

Вирни се горе